skip to Main Content

Crowdfundingsactie voor uitbreiding skatepark

Crowdfundingsactie Voor Uitbreiding Skatepark

Het skatepark in het Reeshofpark is aan uitbreiding toe. Daarom zijn de gebruikers samen met R-Newt een crowdfundingsactie begonnen. Ook de gemeente legt geld bij…

TILBURG – Gebruikers van het skatepark in het Reeshofpark en jongerenwerkorganisatie R-Newt zijn crowdfundingsactie ‘Donate to Skate’ gestart. Het doel is om het skatepark in het Reeshofpark uit te breiden. Dit is overigens niet de eerste uitbreiding van het skatepark. In 2016 werd het park door toenmalig sportwethouder Hans Kokke opnieuw geopend. Destijds was het park opgeknapt en uitgebreid omdat het door slijtage nog maar weinig gebruikt werd. Ook hoopte de gemeente toen het aantal hangjongeren in de Reeshof te verminderen. Uitbreiding is nu, volgens de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie, nodig omdat het park juist veel gebruikt wordt. Ook is het soms onveilig omdat beginners en gevorderden door elkaar skaten. Er wordt in de actie €2.500 gevraagd, maar dit is niet voldoende om de kosten te dekken. De initiatiefnemers: ‘We hebben een doel gesteld voor, maar hoe meer we hierover heengaan, hoe beter natuurlijk!’ Tevens wordt met deze actie het belang van het skatepark getoond aan de gemeente. De gemeente legt overigens ook geld bij.

Lichtmast en camera’s

De gebruikers van het skatepark zijn zeer betrokken. In 2017 besloot het college van B&W een lichtmast en een beveiligingscamera op de baan te plaatsen. Dit was om vernielingen tegen te gaan, maar ook om de baan in het donker te kunnen blijven gebruiken. De lichtmast en de camera waren een initiatief van jongeren die regelmatig van het skatepark gebruik maakten. De initiatiefnemers werden toen gesteund door honderd mensen die de petitie ondertekenden. De inzamelingsactie voor de uitbreiding loopt tot 10 augustus en is te vinden op: bit.ly/DonateToSkate.

(Foto: Loes Cornelissen)

Lees ook:

Gemeente stapt over op ecologisch groenbeheer

Back To Top
×Close search
Zoeken