skip to Main Content

Wie verdient de Gouwe Peerke?

Wie mag wisselbokaal de Gouwe Peerke overnemen? Mensen die een organisatie of persoon in het 013-gebied willen nomineren, moeten dit snel doen!

TILBURG – Stichting Gouwe Peerke reikt de Gouwe Peerke weer uit. Met deze prijs worden mensen en organisaties die in het 013-gebied goed werk doen in de traditie van Peerke Donders in het zonnetje gezet. Deze ‘traditie van Peerke Donders’ kenmerkt zich door barmhartigheid. Peerke was een missionaris die begin jaren tachtig door paus Johannes Paulus II werd zaligverklaard. Dit keer zoekt de stichting organisaties of personen die in coronatijd bijzondere hulp of zorg hebben geboden aan anderen. Omdat dit thema hetzelfde is als vorig jaar, worden ook de inzendingen van 2020 meegenomen in de jurybeoordeling. Vorig jaar kon de prijs niet uitgereikt worden vanwege de coronabeperkingen. Voorzitter Aziza Aboulkacem van Stichting Gouwe Peerke laat weten: ,,We zoeken naar mooie regionale initiatieven en bijzondere mensen die in coronatijd van betekenis zijn geweest voor anderen. Dat kan zijn op het vlak van fysieke of mentale gezondheid, maar ook als het gaat om welzijn of welke steun dan ook aan mensen die het vanwege Covid-19 moeilijk hadden of door het virus getroffen zijn.” Het aanmelden van een weldoener kan tot en met 3 oktober per mail via gouwepeerke@live.nl.

De Zonnebloem

De winnaar ontvangt een wisselbokaal en een cheque van €1.500. De nummers twee en drie krijgen ieder €500. De winnaar ontvangt tevens de wisselbokaal. Die is nu nog in bezit van Zonnebloem Regio Tilburg. Die organisatie zet zich in voor het welzijn van mensen met een lichamelijke beperking door langdurige ziekte, handicap of ouderdom. Traditiegetrouw heeft de uitreiking van de Gouwe Peerke op 14 januari plaats, de sterfdag van Peerke Donders. Nu laat de stichting weten: ‘Gezien het feit dat er nog geen duidelijkheid is over eventuele toekomstige regelgeving omtrent corona, wordt op een later moment beslist op welke wijze de uitreiking plaats zal vinden.’

(Foto: Flickr / Jeanneg)

Lees ook…

Nomineer een kindervriend!

Back To Top
Zoeken