skip to Main Content

Nog een Tilburgse bloemist als duurzaam bestempeld

Postelmans Bloemisten

Vier bloemisten in (de regio) Tilburg hadden al een certificaat Barometer Duurzame Bloemist, nu is er een vijfde bijgekomen. Wie hebben hem en wat houdt dit certificaat precies in..?

TILBURG – Het certificaat Barometer Duurzame Bloemist is een onafhankelijk keurmerk dat aantoont dat de bloemist duurzaam onderneemt. Er wordt bij het uitreiken van het keurmerk gekeken naar een duurzaam assortiment, afvalscheiding en verpakkingen, duurzame energie en energiebesparing, milieuvriendelijke schoonmaak, duurzaam transport en bezorging en zorg voor medewerkers. Op basis van een puntenstelsel binnen de verschillende thema’s wordt een bronzen, zilveren of gouden certificaat uitgereikt. Het gouden certificaat is het hoogst haalbare. Tot voor kort hadden vier bloemisten in de regio het keurmerk al: Berkdijk Bloemen & Co (Zilver), Medinilla Bloemsierkunst & Decoratie (Brons), Magnolia Bloemen (Zilver) en de De Bloemenhal in Udenhout (Zilver). Nu is er eentje bijgekomen: Postelmans Bloemisten. Dat bedrijf kreeg het zilveren certificaat, onder meer door de inzet van duurzamere bloemenvoeding en milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Postelmans heeft de ambitie al uitgesproken ook voor goud te gaan. Het aantal certificaten van de barometer is fors gestegen, in 2020 lag het aantal iets boven de 150 bloemisten met een certificaat. Op dit moment ligt dat aantal al op meer dan 260. Het certificaat bestaat sinds 2016.

De toekomst

Petra Daems, mede-eigenaar van Postelmans Bloemisten: ,,Dit is de toekomst. Binnenkort is het gewoon abnormaal als je je niet gecertificeerd hebt en niet met duurzaamheid bezig bent binnen je bedrijf. Zeker voor de zakelijke markt is het van belang om je duurzaam te certificeren, in te kopen en samen te werken voor een betere toekomst. ”

(Foto: Postelmans Bloemisten)

Lees ook:

Eethal met diverse keukens in NS-loods

Back To Top
Zoeken