skip to Main Content

Nomineer een kindervriend!

Nomineer Een Kindervriend!

Regio Hart van Brabant deelt prijzen uit aan mensen of organisaties die kinderen helpen. Nomineren kan nog. De persoon of organisatie moet wel actief zijn in de regio…

TILBURG – De gemeenten van de regio Hart van Brabant, waar Tilburg deel van uitmaakt, hebben het initiatief genomen voor de ‘Hart voor een kind award’. Deze award is bedoeld voor personen of organisaties die zich vrijwillig inzetten voor kinderen. In totaal zijn drie prijzen te winnen. De categorieën zijn: 1. organisaties (geldprijs €2.500); achttienplussers (geldprijs €750) en kinderen (de winnaar mag een wens doen om andere kinderen te helpen). De winnende geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in projecten voor kinderen. Mensen kunnen de prijs winnen voor zowel grote als kleinere initiatieven. Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. De ‘Hart voor een kind award’ maakt deel uit van de regionale Taskforce Kindermishandeling. Dit betreft een netwerk van professionals, organisaties en inwoners die zich betrokken voelen bij de aanpak van kindermishandeling. En dat is nodig, want jaarlijks hebben meer dan drieduizend kinderen in de regio te maken met huiselijk geweld of kindermishandeling.

Gezond en veilig

Voor de award kunnen mensen genomineerd worden via de website zorgenomeenkind.nl/award. De enige voorwaarde die aan nominaties gekoppeld is, is dat de organisaties of personen actief zijn in de regio, hier wonen en/of gevestigd zijn. Een jury bepaalt uiteindelijk wie de prijzen in de wacht slepen. Nomineren kan tot 1 november. Op 20 november worden de prijzen uitgereikt. Het doel achter de prijzen is om aandacht te vragen voor de rechten van elk kind om gezond en veilig op te groeien.

(Foto: Pixabay / Counselling)

Lees ook…

Tilburgse hoofdprijs bij G-golfcup in Golfclub Liemeer

Back To Top
×Close search
Zoeken