skip to Main Content

Zonnepanelen op August Allebéplein

Ecostroom heeft op het dak van een appartementencomplex zonnepanelen voor buurtbewoners gerealiseerd. Veertig van deze panelen zijn voor de bewoners zelf.

NIEUW-WEST – Op het dak van de 108 huurwoningen aan het August Allebéplein liggen 330 zonnepanelen die buurtbewoners kunnen gebruiken. Het dak is door investeerder Orange Capital Partners beschikbaar gesteld aan coöperatie Ecostroom. Zo kunnen buurtbewoners die geen eigen dak hebben toch gebruik maken van zonnestroom. Deze bewoners konden via het project August Zonnestroom minimaal twee panelen aanschaffen. De opbrengst van de panelen wordt berekend via de energierekening, dat gaat via een postcoderoosregeling. Alleen bewoners en bedrijven met bepaalde postcodes kunnen meedoen. De panelen zijn allemaal verkocht en inmiddels is er een wachtlijst van belangstellenden. Sinds begin januari zit het project op het elektriciteitsnet. Het gebouw aan het August Allebéplein is relatief nieuw. Er zijn 108 huurwoningen en onderin zit een filiaal van Lidl. Veertig zonnepanelen zorgen voor stroomvoorziening in de algemene ruimtes. Hierdoor kunnen de servicekosten van de appartementen laag blijven. Ecostroom heeft al diverse projecten in de stad, maar werkte voor dit project voor het eerst met een particuliere investeerder. Oprichter Noortje van Kleef van Ecostroom: ,,Wij zien dat het ons met name lukt om partijen in de private sector mee te krijgen hun dak beschikbaar te stellen voor bewoners-energieprojecten. Zij zien daar de meerwaarde van in. Wij hopen dat nu ook de woningcorporaties eens in actie komen, want wij zouden ook graag zien dat de mensen met de kleinere portemonnee aanhaken bij deze rendabele projecten.’

Daken gezocht!

Wat Orange Capital Partners betreft, blijft het niet bij een project. Het bedrijf onderzoekt het komende jaar of er mogelijkheden zijn voor het plaatsen van zonnepanelen op andere projecten. Ecostroom zoekt ook nog daken. Aanmelden kan op ecostroom.nu. Hier zijn ook de zonnepanelen te koop.

Back To Top
Zoeken