skip to Main Content

Start bouw Floating Gardens in Sloterdijk

Zo Gaat Floating Gardens Eruit Zien.

Aan de Heathrowstraat in Sloterdijk gestart met de bouw van Floating Gardens. Dit gebouw 192 appartementen, een basisschool en kinderdagverblijf en een ondergrondse parkeergarage.

NIEUW-WEST – Appartementencomplex Floating Gardens aan de Heathrowstraat in Sloterdijk wordt 64 meter hoog. De bouwer is Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings. Die laatste is een groep van ondernemingen die de leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. Floating Gardens aan voorzien van diverse duurzame materialen, zonnepanelen op daken en in de gevel, een WKO-installatie (koude/warmteopslag) en warmtepompen. Er is extra aandacht voor groenvoorzieningen en biodiversiteit, onder andere door collectieve tuinen en nestelgelegenheden in de gevel. Dit gebouw krijgt vanaf de tweede tot en met de negentiende verdieping in totaal 192 koop- en huurappartementen, een basisschool en kinderdagverblijf en een ondergrondse parkeergarage. De alles-in-één school, met kinderopvang op de begane grond en eerste verdieping, is de eerste basisschool in Sloterdijk-Centrum.

Het uitgangspunt
Floating Gardens ligt centraal in Sloterdijk-Centrum, naast sportpark Spieringhorn en nabij station Sloterdijk en diverse uitvalswegen. Het centrum is op fietsafstand. Wethouder Marieke van Doorninck: ,,Amsterdam bouwt een complete stad met voldoende voorzieningen als scholen, winkels, horeca en zorginstellingen. Ook in Sloterdijk-Centrum, een wijk waar we wonen en werken combineren met veel groen, is dit het uitgangspunt. Het is mooi om te zien hoe Floating Gardens dit meteen in de praktijk brengt, door wonen te combineren met onderwijs en kinderdagopvang.” De bouw is eerder deze maand officieel begonnen; in april 2021 werd gestart met de sloop van het kantoorpand aan de Heathrowstraat.

(Foto: Aangeleverd)

Lees ook…

Tienerschool Spring High viert vijfjarig bestaan

Back To Top
Zoeken