skip to Main Content

Tienerschool Spring High viert vijfjarig bestaan

Spring High Zit In De Voormalige Christelijke ULO In De Herman Poortstraat.

Met een lustrumboek en een expositie in het Van Eesteren Museum werd deze maand het vijfjarig bestaan van leergemeenschap Spring High in Slotermeer gevierd.

NIEUW-WEST – Spring High is een nieuwe onderwijsvorm en is een combinatie van primair en voortgezet onderwijs. Jongeren worden in deze onderwijsvorm in het voorjaar (spring) van hun leven uitgedaagd zichzelf en hun talenten te ontdekken. Vanaf groep 7 van het basisonderwijs zitten de scholieren samen met leerlingen van de middelbare school in één gebouw en volgen samen onderwijs. In plaats van een ‘harde’ overgang van de basisschool naar de middelbare school ontstaat er een doorlopende leerlijn, pedagogisch-didactisch en vakinhoudelijk. Het vroegtijdig selecteren van leerlingen is binnen Spring High verleden tijd. Pas in klas 3 wordt samen bepaald wat een passend examenprogramma zou zijn. Het jaar op Spring High wordt opgedeeld in blokken van ongeveer twaalf weken. De drie trimesters hebben meestal een gemeenschappelijk thema waar de verschillende domeinen hun opdrachten aan koppelen. Aan het eind van elk blok volgt een afsluiting waarin leerlingen hun onderzoek/project presenteren. Ook wordt veel aandacht geschonken aan gezond en vitaal leven en bewegen. Elke dag staat in het teken van een bewegingsactiviteit.

Tienerschool

Het vijfjarig bestaan van de school in Nieuw-West werd onder andere gevierd met een speciale tentoonstelling van kunstwerken die zijn gemaakt door leerlingen van Spring High. Een deel van de kunstwerken wordt in New Metropolis tentoongesteld. Daarnaast maakten zij ook een lustrumboek. De leerlingen lieten zich voor hun kunstwerk inspireren door het schoolgebouw, de buurt Slotermeer en de omringende natuur, zoals het Gerbrandypark. Spring High is gevestigd in de voormalige Christelijke ULO in de Herman Poortstraat. Spring High is de eerste tienerschool in Amsterdam.

(Foto: Wikimedia Commons / Luc)

Lees ook…

West Beach Film Festival wint cultuurprijs

Back To Top
Zoeken