skip to Main Content

‘Lokagentes’ rond Sloterplas

De Sloterplas is geen veilige plek voor vrouwen. Een schrikbarend aantal vrouwen wordt er geïntimideerd en lastiggevallen.

NIEUW-WEST – Hoe onveilig is de Sloterplas voor vrouwen die alleen willen wandelen of joggen? Van de 130 vrouwen die in een mobiele unit van de politie hun verhaal vertelden, gaven maar liefst 51 vrouwen aan dat zij in het verleden slachtoffer zijn geweest van ongewenst gedrag zoals naroepen of nafluiten, maar ook erger… Zo was er sprake van aanranding, mishandeling en intimidatie. Met alle gevolgen van dien, want veel vrouwen durven niet meer alleen het park in. Om de daders op heterdaad te kunnen betrappen, gaat de politie lokagentes inzetten. De komende maanden joggen zij in sportkleding of flaneren ze in mooie kleren rond de plas. Mochten de daders niet op heterdaad worden gepakt, dan gaat van deze actie – en de hogere pakkans – ook een preventieve werking uit.

Vooral melden

Burgemeester Halsema was aanwezig op een bewonersavond die de veiligheid van het Sloterstrand als thema had. Halsema zei dat vrouwen zich moeten melden als ze zijn lastiggevallen, want dat zou nu nog niet in alle gevallen gebeuren. Vrouwen die rond de Sloterplas worden lastiggevallen (ook als dat naroepen betreft), worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Back To Top
Zoeken