skip to Main Content

Aslan Muziekcentrum wint Amsterdamprijs

Van Links Naar Rechts: Sarah Sylbing En Ester Gould (winnaars Categorie Werk Van Het Jaar), Laurien Saraber (directeur AFK), Multidisciplinair Performer Cherella Gessel (winnaar Categorie Stimuleringsprijs, Wethouder Kunst En Cultuur Touria Meliani, Oprichters Aslan Muziekcentrum.

Aslan Muziekcentrum in Nieuw-West heeft de Amsterdamprijs voor de Kunst 2021 gewonnen. De jury” ‘Aslan is er voor alle kinderen in de stad, ongeacht afkomst of inkomen.’

NIEUW-WEST – Jaarlijks kent het AFK de Amsterdamprijs voor de Kunst toe aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan kunst in de stad. Deze kunstprijs wordt uitgereikt in drie categorieën. Er is een prijs die vernieuwende kunstenaars en initiatieven stimuleert, een prijs voor de beste culturele prestatie en een prijs voor bewezen kwaliteit. De winnaars ontvangen een geldbedrag van €35.000 en de keramische sculptuur ‘Skyline Remix’ van kunstenaar Tim Breus. Aslan Muziekcentrum heeft de Amsterdamprijs voor de Kunst 2021 gewonnen in de categorie ‘bewezen kwaliteit.’ Aslan verzorgt muziek-, dans- en theateronderwijs voor kinderen, jongeren en volwassenen in Amsterdam. Ze bieden cursussen, talentopleidingen, workshops, trainingen en evenementen aan op onze eigen locatie, op scholen en in de buurt. De jury: ‘De winnaar in deze categorie heeft sinds 1997 al duizenden van die zaadjes in de hoofden en harten van Amsterdamse kinderen geplant. Aslan Muziekcentrum is er voor alle kinderen in de stad, ongeacht afkomst of inkomen. Ze bereiken met hun lessen precies de kinderen die het thuis vaak wat moeilijker hebben, en er extra baat bij hebben om in aanraking te komen met de kracht van de muziek.’ Aslan is gevestigd aan de Louis Bouwmeesterstraat. Ook is er een vestiging aan de Corantijnstraat in West.

Duizendpoot

Multidisciplinair performer Cherella Gessel kreeg de Stimuleringsprijs. De jury: ‘Als zwarte queer-vrouw overwon ze de trauma’s uit haar jeugd in Emmen en werd ze creatieve duizendpoot in onze hoofdstad. Daarmee is ze een grote inspiratie voor een jong, divers Amsterdams publiek.’ De documentaire ‘Klassen’ van makers Ester Gould en Sarah Sylbing won in de categorie Werk van het Jaar. Alle medegenomineerden kregen €3.750 euro ‘als gebaar van de stad naar het talent toe in de stad’.

(Foto: Amsterdams Fonds voor de Kunst)

Lees ook…

Start bouw Floating Gardens in Sloterdijk

Back To Top
Zoeken