skip to Main Content

Gemeente schrapt festivalterrein N1

De gemeente gaat de ontwikkeling van festivalterrein N1 in Westpoort stopzetten. Bewoners en bedrijven in de buurt zijn blij.

NIEUW-WEST – Er mogen dit jaar nog maar zes festivals plaatsvinden op festivalterrein N1 in Westpoort. Vanaf volgend jaar mag het helemaal niet meer. Het college ziet af van de oorspronkelijke plannen voor N1, zo meldt Het Parool. Omdat het niet wenselijk is om festivals te houden in de stad, zouden organisatoren uitwijken naar het Havengebied. Het idee was dat drukte en overlast elders in de stad zouden afnemen. In het havengebied zouden evenementen met maximaal vijftigduizend bezoekers terecht kunnen. Vorig jaar liep er een pilot waar onder meer festival Vunzige Deuntjes meedeed. Maar het college heeft een streep door deze plannen gezet. Tot vreugde van omwonenden, verenigd in de actiegroep Geen N1, die blij zijn met de beslissing van het college. Het provinciebestuur van Noord-Holland was het ook niet eens met een festivalterrein in de haven. Deze plek is namelijk aangewezen als terrein voor zware industrie. Het Havenbedrijf is blij met de beslissing het terrein te schrappen. Het zou te veel risico’s met zich meebrengen om zoveel bezoekers te laten feesten in de nabijheid van bedrijven met een hoog risicoprofiel.

Nieuwe bestemming

Inmiddels is er een nieuwe bestemming bedacht voor N1: op het stuk grond moeten bedrijven komen die moeten wijken voor woningbouw elders in de stad. Festivalorganisatoren betreuren het besluit wel en vrezen dat de gemeente het aantal festivals wil inperken.

Back To Top
Zoeken