skip to Main Content

Zadenfestival bij Tuinen van West

Het festival Reclaim the Seeds is ontstaan uit protest tegen EU-regels met betrekking tot patenten op zaden van gewassen. Gastheren zijn de Tuinen van West.

NIEUW-WEST – Iedereen met groene vingers, en de lente in zijn bol, kan op 23 en 24 maart zaden ruilen op Reclaim The Seeds. Dit festival vindt plaats bij de Tuinen van West, de biologisch-dynamische zelfpluktuin van Nieuw-West aan de Tom Schreursweg. Behalve zaden ruilen kunnen bezoekers ook lezingen en workshops bijwonen en rondleidingen volgen over zaden, biodiversiteit en stadslandbouw. Op deze beurs kunnen bezoekers heel bijzondere zaden kopen. Deelnemers wordt nadrukkelijk gevraagd ook zaaigoed uit de eigen tuin mee te nemen om dast te ruilen met anderen. Behalve leren hoe je een wormenhotel inricht, kunnen amateurtuinders ook informatie krijgen over pluimveehouderij en het kweken van eigen witlof en paddenstoelen. Ook kunnen deelnemers leren hoe je zaden bewaart en krijgen ze tips voor het slim inrichten van de moestuin of het balkon. Wie wil mag helpen met zaaien en snoeien in de Fruittuin van West en voor de kleintjes is er een apart jeugdprogramma.

Activistische inslag

Aan het einde van de dag is er een kampvuur, pizza en livemuziek in het café van de Tuinen van West. Het festival heeft behalve gezelligheid ook een activistische inslag. Het organiserende Reclaim the Seeds is een protest tegen de patenten die sommige bedrijven willen hebben op gewassen.

Back To Top
Zoeken