skip to Main Content

Is er nog ‘rijke eenvoud’ in de toekomst?

Moderne, naoorlogse meubelen werden niet alleen met veel creativiteit ontworpen, maar ook met vakmanschap vervaardigd. Wat te doen, nu dit ambacht dreigt te verdwijnen..?

NIEUW-WEST – In het kader van de tentoonstelling Rijke Eenvoud, waarin het interieur- en meubelontwerp uit de Wederopbouw centraal staat, organiseert het Van Eesterenmuseum op 28 maart een avond over ‘de kracht van het ambacht’. Een van de sprekers is Titus Darley, directeur van Ambacht Participaties. Dit bedrijf is eigenaar van de meubelbedrijven Rietveld Originals, Spectrum en Gelderland. Hij maakt zich zorgen over het voortbestaan van dit soort designmeubelen nu de oude ambachtslieden verdwijnen. De productiewereld is tegenwoordig heel anders dan tijdens de wederopbouw. Verder zijn er ook makers aanwezig: Mina Mina Abouzahra en Chris Slutter, die beiden zijn beïnvloed door de ideeën uit de wederopbouwperiode. Door technieken te herinterpreteren, of door te werken met principes of technieken uit de Wederopbouw verrijken zij hun eigen ontwerpen.

Hedendaagse ontwerpers

Rijke Eenvoud is een tentoonstelling met meubels en ontwerpen uit de periode van de Wederopbouw, met werk van onder anderen Gerrit Rietveld. Maar ook van hedendaagse ontwerpers, die zich door de producten uit Wederopbouw hebben laten inspireren. Deze tentoonstelling duurt nog tot 5 mei.

Back To Top
Zoeken