skip to Main Content

WTC breidt flink uit, en snel!

WTC Breidt Flink Uit, En Snel!

De Zuidas krijgt er een nieuwe kantoortoren bij: er komt een fikse uitbreiding van het huidige WTC. En het wordt snel gebouwd want het moet in 2020 klaar zijn.

Het WTC aan de Zuidas krijgt een uitbreiding van 32.000 vierkante meter aan kantoren en andere ruimtes. De gemeente en vastgoedinvesteerder CBRE Global Investors hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten, zo meldt het vastgoedfonds in een persbericht.

De uitbreiding maakt deel uit van het stedenbouwkundige plan Strawinsky en is gepland op de hoek van de Beethovenstraat en de Strawinskylaan. De laatste uitbreiding van het WTC dateert uit 2004 en meet 40.000 vierkante meter. De eerste versie van het gebouw ging open in 1985. Tot nu toe zitten er 300 bedrijven. Het ontwerp van het nieuwe gebouw is van PLP Architecture, een bureau uit Londen. Het nieuwe kantorengebouw wordt in 2020 opgeleverd.

Daarnaast gaat CBRE de aangrenzende kantoortoren van het WTC van 17.000 vierkante meter renoveren. Het bedrijf hoopt zo de concurrentiepositie aan de Zuidas te verstevigen. Behalve het WTC heeft CBRE ook het multifunctionele gebouw NoMa House aan de Strawinskylaan in portefeuille, alsmede het WTC in Utrecht.

Back To Top
×Close search
Zoeken