skip to Main Content

Stadsdeel moet glas-in-lood redden

Op de Stem van Zuid kunnen bewoners zelf ideeën indienen. Zo werd een wormenhotel al gerealiseerd. Nu moeten winkelpuien worden gered.

Bewoner Jeroen Janse wil graag actie van de gemeente om het authentieke glas-in-lood in winkelpuien te behouden, zoals op de foto gebeurd is in de Van Baerlestraat. Hij heeft daartoe een idee ingediend bij De Stem van Zuid, een internetplatform van het stadsdeel waarop bewoners hun ideeën kwijt kunnen. Als een idee genoeg stemmen haalt, dan gaat de stadsdeelcommissie het bespreken.

Volgens de indiener van het voorstel verdwijnen glas-in-lood winkelpuien vaak achter houten platen om winkels een moderner uitstraling te geven. “Straten zouden veel vriendelijker worden als ze in oude luister worden hersteld.”

Janse heeft voor zijn winkelpuien-idee inmiddels meer dan honderd voorstanders gevonden, wat betekent dat het op de agenda komt te staan van de volgende vergadering van de stadsdeelcommissie. Dat gebeurde vorige maand ook al met een idee voor een container waarin van gft-afval compost wordt gemaakt. Van deze ‘wormenhotels’ staan er inmiddels drie in de Frans Halsbuurt.

Behalve over het winkelpuien-idee moet de stadsdeelcommissie ook vergaderen over een zwembad in de Amstel en vrolijker rolluiken in De Pijp.

 

Back To Top
Zoeken