skip to Main Content

Groene audiotour toont heel andere Zuidas

Een Audiotour Toont Een Geheel Andere Zuidas.

De Zuidas is allang geen grijze kantorenwijk meer. De wijk wordt steeds levendiger én groener. Voor wie de Zuidas wil (her)ontdekken, is er een nieuwe, groene wandel- en kunstroute.

ZUID – Wethouder Victor Everhardt opende onlangs officieel de nieuwe groene wandel- en kunstroute in Zuidas geopend. Deze audiotour is een initiatief van de bewoners. Op zuidas.nl/route/ommetje-groen/ is de route te beluisteren en te volgen. De audiotour is drempelvrij zodat ook mensen met een beperking de route kunnen volgen. De tour is tien kilometer lang, maar deelnemers kunnen zelf de gewenste afstand en startplaats bepalen. Wandelaars luisteren onderweg naar Bas Reussien. Deze ecoloog laat hen kennismaken met een heel andere Zuidas. Niet die van succesvolle zakenmensen en advocaten in dure maatpakken, maar die van heel andere harde werkers: de insecten. In alle jaargetijden dragen ze bij aan een leefbare Zuidas. In parken en perken, in straten en bermen. Behalve de schoonheid van Moeder Natuur wijst de Zuidastour ook op kunst.

Kunst in het groen

,,Op vijf plekken langs de route zijn kunstwerken in het groen verstopt. Deze kunstwerken zijn een ode aan de natuur,’’ vertelt kunstenaar Vera van Wolferen. ,,De kunstwerken op de route komen uit de 3D-printer en bestaan uit één materiaal en één kleur. Elk kunstwerk is een brug tussen onze mensenwereld en de fantasiewereld van alles wat leeft in het groen.” De wandelroute ‘Ommetje groen’ is één van de drie winnende projecten van een prijsvraag van de gemeente. De gemeente gaf bewoners en bezoekers van Zuidas hiervoor de beschikking over een deel van het groenbudget.

(Foto: Flickr / DennisM2)

Lees ook…

Rechtbank verhuist van Zuid naar Enschede

Back To Top
Zoeken