skip to Main Content

Wethouder Berend de Vries verlaat Tilburg

Wethouder Berend De Vries Verruilt Tilburg Voor Utrecht

Na elf jaar ruilt wethouder Berend de Vries Tilburg in voor Utrecht. Hij is de derde wethouder die opstapt. Wat gaat De Vries doen in de Domstad?

TILBURG – Na elf jaar vindt wethouder Berend de Vries (D66) het tijd voor een nieuwe uitdaging. ,,Met trots en een beetje pijn in het hart leg ik het wethouderschap van de gemeente Tilburg neer. Tilburg is getransformeerd naar een stad met een levendige stedelijkheid waar het bruist. Dat zie je onder meer in de Spoorzone, het Spoorpark en de Piushaven. Maar ook op veel andere plekken zijn bakens verzet zoals op het Pater van den Elsenplein”, aldus De Vries die tevens eerste locoburgemeester was. Voor de gemeente Utrecht gaat hij vanaf 15 mei aan de slag als Concerndirecteur Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen. In die hoedanigheid zal hij zich bezighouden met gezondheid en leefbaarheid in die stad.

Energietransitie

Als wethouder hield De Vries zich in Tilburg bezig met grondzaken, wonen, stedelijke ontwikkeling, milieu en later ook economie. Hij was onder andere betrokken bij de ontwikkeling van het Spoorpark en Stappegoor en de energietransitie. Volgens burgemeester Weterings is Tilburg hem veel dank verschuldigd. Berend de Vries is de derde wethouder die vóór de verkiezingen van 2022 vertrekt. Eerder vertrokken Erik de Ridder (CDA) en Mario Jacobs (GroenLinks).

(Foto: Gemeente Tilburg / Angeline Swinkels)
Back To Top
Zoeken