skip to Main Content

Zomercarnaval is medicijn tegen kater

Zomercarnaval Is Medicijn Tegen Kater

Ook een Kruikenstad zónder carnaval zorgt voor een kater. Drie horecaondernemers hebben nu hun zinnen gezet op een zomercarnaval.

TILBURG – Dit jaar geen carnaval? Dat kunnen de drie horecaondernemers van respectievelijk Café de Baret, Studio en Live niet verkroppen. Zij willen een zomercarnaval. Sebastiaan Groen, één van de initiatiefnemers, legt uit: ,,Het is de bedoeling dat elke kroeg of restaurant zijn oorspronkelijke carnavalsprogramma naar dat weekend kopieert.” Eerder werd al duidelijk dat ook stadsstrand Beachy een zomers carnavalsfeest wil organiseren. Het zomercarnaval zou plaats moeten hebben tussen 9 en 11 juli. Een week vóór de zomerkermis. Hoe het feest in de binnenstad er precies uit zal zien, is afhankelijk van de dan geldende coronaregels. Sebastiaan Groen ziet het al voor zich: ,,Mocht het mogelijk zijn op dat moment, dan moet de stad uitpuilen met carnavalsvierders. Lukt dat niet, dan vieren we dat weekend carnaval binnen de dan geldende regels.” De initiatiefnemers staan niet alleen. Ook andere horeca-uitbaters in de binnenstad reageren volgens Groen positief: ,,We hebben een rondje langs de horeca gedaan en iedereen is het er wel over eens dat we carnaval dit jaar niet aan ons voorbij kunnen laten gaan.”

Klein budget
Hoewel ze een ‘normaal carnaval’ willen organiseren, hebben de horecaondernemers niet veel geld om te investeren. Daarom roepen ze andere bedrijven op de horeca te steunen in het realiseren van een mooi feest. Bedrijven die willen helpen, kunnen mailen naar sharine@studio-tilburg.com.

(Foto: Flickr / Domien)
Back To Top
×Close search
Zoeken