skip to Main Content

Miljoenen van het Rijk voor Groot Stappegoor

Het Rijk Heeft €10 Miljoen Uitgetrokken Voor Groot Stappegoor

Als de gemeente meewerkt, ontvangt Tilburg meer dan €10 miljoen van het Rijk voor project Groot Stappegoor. Het betreft een subsidie voor omvangrijke woningbouwprojecten.

TILBURG – De gemeente Tilburg krijgt financiële steun uit de subsidieregeling Woningbouwimpuls. Tilburg ontvangt iets meer dan €10 miljoen voor de bouw van duizend woningen op Stappegoor. Het grootste deel van die nieuwe woningen betreft ‘betaalbare huisvesting’. Wethouder Berend de Vries van Ruimtelijke Ordening is blij met de subsidie. ,,Met de woningbouwimpuls kunnen we ambities versneld waarmaken. Dat is niet alleen belangrijk voor de stad en regio, maar ook noodzaak ten aanzien van de landelijke woningbouwopgave”, zo merkte De Vries op.

Woningvoorraad

De Woningbouwimpuls is een subsidieregeling van de overheid die bedoeld is om bij te dragen aan het vergroten van de woningvoorraad in het land. Jaarlijks moeten er ongeveer 75.000 woningen bijkomen. Met de woningbouwimpuls is €1 miljard gemoeid. Dit geld wordt tot eind 2023 in vier tranches uitgedeeld. Deze toekenning viel onder de tweede tranche waarin €266 miljoen werd verdeeld over 28 gemeenten en dertig projecten. Dit is tot nu toe het eerste Tilburgse project dat voor de subsidie in aanmerking kwam.

Groot Stappegoor

De woningen die worden gebouwd, vallen onder project Groot Stappegoor. Dit betreft vijf woningbouwprojecten en het aanpakken van voorzieningen, openbare ruimte en de infrastructuur in het gebied. Naar verwachting is Groot Stappegoor eind 2028 afgerond. Voorwaarde voor de subsidie is dat het een cofinanciering met de gemeente betreft, uit de gemeentekas moet €10,6 miljoen komen. Daarover neemt de gemeenteraad dit voorjaar een besluit.

(Foto: City Nieuws / Jardo Louw)
Back To Top
Zoeken