skip to Main Content

Weerstand van bewoners tegen plannen De Koepel

Weerstand Van Bewoners Tegen Plannen De Koepel

Omwonenden van De Koepel vrezen dat hun woongenot wordt aangetast. Er worden naast de voormalige gevangenis straks 360 woningen gebouwd en er komt hoogbouw bij. Wat betekent dit voor hun lichtinval en parkeergelegenheid?

HAARLEM – Wonen in De Koepel, de voormalige gevangenis aan de Harmenjansweg, is weer een stap dichterbij.  Stichting Panopticon wil er een universiteitscampus van maken. In het gebouw komt een onderwijsinstelling: Haarlem University of Applied Sciences for Small & Medium Business. Hiermee komt het academische onderwijs terug naar Haarlem. Er komen bachelor- en masterprogramma’s op hbo- en wo-niveau. Ook komen er in het pand flex- en werkplekken voor ondernemers. Ook komt er een kelder voor een bioscoop met zes zalen.

Ondergrondse parkeergarage

Rond De Koepel komen in de bestaande gebouwen en nieuwbouw 250 studentenwoningen en 110 kleine sociale huurwoningen. Op het terrein komt een klein hotel, een buurtwinkel, horeca en een ondergrondse parkeergarage. De plannen zien er fantastisch uit, maar niet iedereen staat te juichen. Omwonenden vrezen dat de (nieuwe) hoogbouw veel ten koste gaat van het zonlicht in hun tuinen. Ook zijn zij bezorgd over mogelijke parkeeroverlast.

Aantal punten

De omwonenden zijn wel rijkelijk laat met hun bezwaren. De gemeenteraad heeft vorig jaar al ingestemd met de plannen en de restauratievergunning en omgevingsvergunning voor de verbouwing zijn geregeld. De bewoners zijn naar de Raad van State gestapt. Ze verwachten overigens niet dat zij volledig in het gelijk worden gesteld; ze hopen dat hun bezwaar ertoe zal leiden dat het plan op een aantal punten wordt aangepast.

(Foto: Flickr / FaceMePLS)
Back To Top
×Close search
Zoeken