skip to Main Content

Hobbyboeren dupe van inbraak

Na Een Inbraak Is Al Het Tuingereedschap Welkom!

Na een inbraak bij Stichting Ecoring is voor duizenden euro’s aan tuingereedschap ontvreemd. De stichting is niet verzekerd en de politie kan niets voor ze betekenen…

HAARLEM – Stichting Ecoring is van en voor tieners en jongvolwassenen. Ze willen met buurtgenoten en gezellige mensen hun eigen voedsel te creëren en daarvan samen te genieten. Gezamenlijk legden ze geld bij elkaar om gereedschap en zaden te kopen en een bevriende boer stelde een stukje land ter beschikking. Uiteindelijk hopen ze een deel van hun productie aan de voedselbank te kunnen geven. Maar de mensen achter dit sympathieke initiatief hebben een fikse tegenvaller. Er is ingebroken en voor duizenden euro’s aan gereedschap gestolen. Tot overmaat van ramp is de stichting hier niet voor verzekerd. Ze zijn een crowdfundingsactie gestart in de hop met de opbrengst het gestolen materiaal te vervangen. Met de actie moet €7.000 opgehaald worden. Op het moment van schrijven staat de teller op bijna €3.000. De actie is hier te vinden: http://bit.ly/EcoringCrowdfunding.

Zelf oogsten

Voor mensen die doneren heeft Ecoring een leuke actie bedacht. Als je €50 of meer doneert mag je een keer groente komen oogsten in de tuin. Niet alleen geld is welkom bij de tuindersorganisatie. Ook gebruikte en ongebruikte tuinmaterialen kunnen worden gedoneerd. Mensen die materiaal willen doneren kunnen mailen naar info@ecoring.nl.

(Foto: Flickr / Craig)
Back To Top
Zoeken