skip to Main Content

Huurprijzen in Haarlem stijgen weer

In Haarlem Wordt Nu Gemiddeld €18,54 Per Vierkante Meter Neergeteld.

De huurprijzen van particuliere huurwoningen stijgen weer. Betaalde een huurder vorig jaar gemiddeld €18,12 per vierkante meter in Haarlem, nu is dat €18,54…

HAARLEM – De huurprijzen van particuliere huurwoningen zit weer in de lift, zo blijkt uit cijfers van onafhankelijk woningplatform Pararius. Over bijna het hele land is een stijging gemeten, zo ook in Haarlem. In het derde kwartaal van 2020 werd er in Haarlem nog gemiddeld €18,12 per vierkante meter betaald, dit jaar was dat in het derde kwartaal €18,54. Dit terwijl in de tussenliggende periode eerst nog een daling was geregistreerd tot €17,90 in het eerste kwartaal dit jaar. In de hele provincie Noord-Holland was de stijging tussen vorig jaar en dit jaar 1,2 procent. De hoogste stijging was in de provincie Flevoland met 9,2 procent. In twee provincies daalden de prijzen van particuliere huurwoningen.  Dat betrof Drenthe, met een daling van 1,77 procent, en Zeeland. In het Zeeuwse daalden de huurprijzen met 7,14 procent.

Expats

Pararius denkt dat de huurstijgingen deels worden veroorzaakt door de expats. Tijdens de coronacrisis bleven ze weg of keerden ze huiswaarts, maar nu melden ze zich weer. Directeur Jasper de Groot van Pararius: ,,Vrijgekomen huurwoningen werden minder makkelijk verhuurd, met name in het hogere segment. Om leegstand te voorkomen en woningen alsnog te verhuren, werden huurwoningen aantrekkelijker geprijsd.” Landelijk gezien ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter van een particuliere huurwoning op dit moment op €16,97 per maand.

(Foto: Citynieuws / Jardo Louw)

Lees ook…

Floor van Hattum is nieuwe stadsambassadeur Osnabrück

Back To Top
Zoeken