skip to Main Content

Geen Gouden Tegel óf Schep tijdens NK Tegelwippen voor Haarlem…

Milieuwethouder Liesbeth Van Tongeren (m.) Van Den Haag Ontvangt De Gouden Schep Voor Het NK Tegelwippen In Het Bijzijn Van Directeur Duurzaam Den Haag Heleen Weening (l.) En Televisietuinman Lodewijk Hoekstra (r.).

Het NK Tegelwippen was niet aan Haarlem besteed. De stad eindigde op de 58ste plaats. Ook de strijd tegen Leiden wist Haarlem niet te winnen…

HAARLEM – Het NK Tegelwippen is afgelopen. Het doel van het evenement, dat duurt van 30 maart tot en met 30 september, is om Nederland te vergroenen. Landelijk gezien heeft Haarlem het niet zo goed gedaan. Er deden 81 gemeenten mee en Haarlem werd 58ste. De gemeente Rucphen won de wedstrijd. Om het NK Tegelwippen eerlijk te maken werd er uitgegaan van het aantal gewipte tegels per duizend inwoners. In Rucphen waren dat er bijna duizend. In Haarlem nog geen dertig. Ook werden steden tegenover elkaar gezet. Haarlem zat in de wedstrijd in de derby tegen Leiden. Ook daar wist Haarlem zeker niet de boventoon te voeren. Leiden won de derby ruimschoots met ruim 250 gewipte tegels per duizend inwoners. Leiden behaalde de zeventiende plek. In totaal werden in Haarlem 4.794 tegels gewipt. In Leiden waren dit er 31.309.

Gouden Schep

De gemeente Rucphen won met de eerste plek de Gouden Tegel. Wethouder Fysieke Leefomgeving René Lazeroms nam de tegel in ontvangst. Den Haag ontving de Gouden Schep, die gemeente had absoluut gezien de meeste tegels gewipt: 201.334 (ongeveer 370 tegels per duizend inwoners). Daarmee behaalde Den Haag de tiende plek. In heel Nederland zijn ongeveer anderhalf miljoen tegels uit de grond gehaald.

(Foto: NK Tegelwippen)

Lees ook…

Zolder023 op zoek naar speelgoed

Back To Top
Zoeken