skip to Main Content

Floor van Hattum is nieuwe stadsambassadeur Osnabrück

De Kersverse Stadsambassadeur Floor Van Hattum.

Floor van Hattum is de nieuwe stadsambassadeur van Haarlem in Osnabrück. Zij neemt het stokje over van Melissa Biesmans. Floor: ,,Ik verwacht een mooi en leerzaam jaar.”

HAARLEM – Stadsambassadeur Melissa Biesmans is afgezwaaid. Melissa mocht Haarlem een jaar lang in het Duitse Osnabrück vertegenwoordigen. Melissa: ,,Het was een bijzonder jaar waarin we als team creatieve oplossingen hebben gevonden om coronaproof uitwisselingen te organiseren. Hoogtepunten waren de kerstkaartenuitwisseling, online Duits-Nederlandse-stamtafels, schoolbezoeken en op de valreep de Duits-Nederlandse-avond in de Lagerhalle.” Melissa komt niet terug naar Haarlem. Ze gaat in Enschede wonen en verwacht nog regelmatig in Osnabrück terug te komen. Ze wordt opgevolgd door Floor van Hattum, die een Master Duitslandstudies heeft gedaan. CITY sprak met de nieuwe stadsambassadeur.

Liefde voor de stad

Floor vertelt CITY: ,,Ik verwacht dat dit een mooi en leerzaam jaar wordt waarin ik veel nieuwe mensen leer kennen en interessante projecten mag opstarten. Daarnaast hoop ik mijn kennis van de Duitse taal te verbeteren. Maar ik verwacht ook dat dit een jaar wordt waarin ik mijn liefde voor Haarlem, waar ik geboren en getogen ben, en mijn kennis van Duitsland kan samenvoegen in projecten voor Osnabrück. En dat ik zo met deze projecten de historische stedenband tussen Haarlem en Osnabrück kan onderhouden en hopelijk zelfs kan versterken. Ik zie dit jaar ook als een echte uitdaging.” Naast de vaste projecten, zoals de maandelijkse radio-uitzending en de uitwisseling van de kerstkaarten, wil Floor van Hattum zich ook richten op school- en sportuitwisselingen.

Juiste persoon

Floor: ,,De functie als stadsambassadeur sluit enorm aan bij mijn liefde voor Haarlem, interesses, vakgebied en toekomstplan. Ik ben heel blij dat ik mijn geboortestad mag vertegenwoordigen. Ook het internationale aspect spreekt mij enorm aan.” Floor blijft een jaar in functie.

(Foto: Floor van Hattum)

Lees ook…

Zolder023 op zoek naar speelgoed

Back To Top
Zoeken