skip to Main Content

Vrouwen van Nieuw-West stellen zich voor

Het Amsterdam Museum maakt een rondreizende tentoonstelling over vrouwen in Nieuw-West. Tegelijkertijd onderzoekt het museum de vestigingsmogelijkheden in het stadsdeel.

NIEUW-WEST – Vrouwen hebben vanaf het begin kracht en inhoud gegeven aan Nieuw-West. Dat komt tot uitdrukking in de fototentoonstelling Vrouwen van Nieuw-West, die een halfjaar gaat rondreizen in de buurt. Deze laat onbekende vrouwen en hun verhalen zien, en welke belangrijke rol ze hebben gespeeld in de ontwikkeling van Nieuw-West. De reis van de tentoonstelling begint in de OBA Slotermeer, met foto’s van Yvonne Brandwijk en Lotte Dale. Zij portretteerden vrouwen die het verschil maken als vrijwilliger, als professional, als moeder, bewoner, activist, of vertegenwoordiger. De expositie in Slotermeer is een kick-off van een groter project waarin vrouwen van Nieuw-West samen met professionele fotografen hun eigen portretten en verhalen vastleggen. Deze krijgen vervolgens een plek op allerlei plaatsen in het stadsdeel. Het project is een initiatief van het Amsterdam Museum, dat in opdracht van het stadsdeel onderzoekt hoe het stadsmuseum actief en betekenisvol kan zijn in Nieuw-West. De ‘vrouwen’-expositie is hier een uitvloeisel van.

Diverse partners
Het Amsterdam Museum is van plan vaker dergelijke tentoonstellingen te doen op bestaande locaties, en gaat hiervoor samenwerkingen aan met diverse partners. Wellicht komt in de toekomst ook in Nieuw-West een museumlocatie. De vrouwententoonstelling is gemaakt in samenwerking met Pakhuis de Zwijger. Dat heeft al een dependance: New Metropolis, vlakbij de Sloterplas.

Beeld: Yvonne Brandwijk

 

 

Back To Top
Zoeken