skip to Main Content

Expats helpen jonge Amsterdammers

Medewerkers van AkzoNobel hebben deze maand lokalen geverfd van de vestiging Nieuw-West van de Weekend Academie. Daarna was er een workshop storytelling.

NIEUW-WEST – Het vrijwilligerswerk dat medewerkers van AkzoNobel verrichtte voor de Weekend Academy, maakt deel uit van het zogenaamde community program, waarmee het bedrijf zich wil inzetten voor lokale projecten. AkzoNobel vraagt ook regelmatig aan internationale medewerkers of zij zich wuillen inzetten voor projecten de stad, zoals de weekendacademie. Zo’n achthonderd kinderen krijgen hier jaarlijks huiswerkbegeleiding en les in studievaardigheden en taalversterking. Maar ook talentontwikkeling en beroeps- en wereldoriëntatie maken deel uit van het lesprogramma. Verder zijn er gastworkshops door allerlei professionals. Na de schilderen van de leslokalen woonden de medewerkers van AkzoNobel en de jongeren van de Weekend Academie de workshop storytelling bij die werd gegeven door Storytelling Centre. Onderwerp was ‘de kracht van een persoonlijk verhaal’.

In één huis
De medewerkers én de jongeren ontdekten dat ze veel meer deelden dan ze in eerste instantie hadden gedacht. Zo vertelde één van de expats van AkzoNobel dat hij zich overal ter wereld thuis voelt, mits zijn kinderen er zijn. Dat familiegevoel werd herkend door een van de jongeren die in Amsterdam in één huis samenwoont met zijn ouders, vijf broertjes en zusje, en zijn oma en tante met hun kinderen. ,,Het is druk, maar heel gezellig.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top
Zoeken