skip to Main Content

Bibliotheek XL in Nieuw-West

Aangezien het stadsdeel de komende jaren flink gaat groeien, is er een grotere bibliotheek nodig. Die nieuwe OBA komt op het Osdorpplein, hét centrum van Nieuw-West.

NIEUW-WEST – Stadsdeel Nieuw-West krijgt een nieuwe, extra grote bibliotheek. In het pand komen niet alleen boeken, maar is ook ruimte voor maatschappelijke instellingen, cultuur, horeca en ontspanning. De bibliotheek, het stadsdeel en projectontwikkelaar MRP Development hebben voor de bouw van de nieuwe OBA een intentieverklaring getekend. Deze OBA XL komt op de plek waar nu het stadsloket zit, aan het Osdorpplein 1000. Het stadsloket gaat naar een andere locatie in de buurt. De nieuwe bieb wordt extra groot, omdat Nieuw-West de komende jaren ook flink gaat groeien: van 150.000 naar 180.000 inwoners in het jaar 2015. In de plannen voor de nieuwbouw houdt ontwikkelaar MRP development rekening met een extra grote bibliotheek van 3.000 tot 3.500 vierkante meter. De oplevering staat gepland voor 2023. Ronald Mauer, dagelijks bestuurder van stadsdeel Nieuw-West: ,,Wij zijn blij met de komst van deze bibliotheek met voorzieningen die het stadsdeel een extra impuls geven. De nieuwe missie van de OBA is om bij te dragen aan een inclusieve, betrokken stad waar iedereen gelijke kansen heeft en volledig kan deelnemen aan het maatschappelijk leven. Dat past precies bij onze missie in Nieuw-West.”

Zesduizend vierkante meter
Aan het Osdorpplein wordt nu al flink gebouwd. Het is de bedoeling dat het plein het centrum van Nieuw-West wordt en dat het een ‘bovenregionale functie’ krijgt. Zo is onlangs gestart met de bouw van Heros, een gebouw met 171 appartementen in verschillende prijscategorieën, zesduizend vierkante meter commerciële ruimten en meer dan tweehonderd parkeerplaatsen.

Beeld: OBA

 

 

 

Back To Top
Zoeken