skip to Main Content

Vogelhospitaal Haarlem dit jaar 65 jaar!

Al 65 Jaar Organiseert Het Vogelhospitaal Hulp Aan Hulpbehoevende Vogels!

Het Vogelhospitaal viert dit jaar haar 65-jarig jubileum. In 1956 begon de heer Keijser met het helpen van vogels in het asiel van de Dierenbescherming, tegenwoordig wordt dat gedaan aan de Vergierdeweg.

HAARLEM – Het Vogelhospitaal Haarlem is een icoon als het gaat om het vogelwelzijn in de stad. Dit jaar mag het hospitaal haar 65-jarig jubileum vieren. Een prachtige leeftijd om te bereiken, maar er is een probleem. Mede door de coronacrisis lopen zij ongeveer €15.000 aan inkomsten mis. Doneren kan via vogelhospitaal.nl.

Levenslicht

In 1956 zag het Vogelhospitaal het levenslicht. Toen hield de heer Keijser tijdens de strenge winter een wandeling met zijn vrouw en dochter. Hij zag veel watervogels vastgevroren in het ijs. De wandeling werd afgebroken en hij besloot een organisatie op te bouwen die deze vogels kon gaan helpen. Hieruit ontstond de Stichting Vogelrampenfonds Haarlem & Omstreken. Sindsdien heeft de organisatie bij vele rampen mogen ondersteunen, waaronder de winter van ’63, de olieramp in ’67 en de olieramp van ’99. De stichting begon in 1956 in het asiel van de Dierenbescherming aan de Ridderstraat met de opvang. Al snel werd er gekozen voor een locatie aan de Kweektuinstraat. Deze werd uiteindelijk te klein. In februari 2015 kon de verhuizing naar de huidige locatie in de boerderij op de Vergierdeweg plaatshebben.

Back To Top
Zoeken