skip to Main Content

Verken de Molen van Sloten bij nacht!

De Molen Van Sloten.

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 september is het voor één keer mogelijk om ’s nachts een bezoek te brengen aan de Molen van Sloten. Een heel bijzondere ervaring…

NIEUW-WEST – De ‘Night Experience’ bij de Molen van Sloten maakt deel uit van een wiekdraaimarathon. Op vrijdag 10 september om 08.00 uur lossen Tamar en Guido Frankfurther de vang en gaat de molen draaien. De molen draait dertig uur, ook in de nacht, totdat op zaterdag om 14.00 uur de molen wordt stilgezet door Ko Kuiper en Frans Urban. Zij zijn respectievelijk de eerste en de huidige voorzitter van de molen. Vanwege de wiekdraaimarathon is dit de enige keer dat de molen ook ’s nachts draait. Bezoekers kunnen met de molenaar de hele molen verkennen. Van beneden via de smalle trapjes tot helemaal boven in de woonzolder.

Het gekraak

Bezoekers lopen in het donker, bij het schijnsel van een lantaarn. Een bijzondere ervaring, want tijdens de tocht is het geluid van de wind, het gekraak van de molen en romantische live pianomuziek te horen. Na afloop krijgen bezoekers een drankje en een hapje. Elk uur kunnen maximaal vier personen aan deze nachttour deelnemen. Wees er dus snel bij en reserveer een nachtelijk uur op molenvansloten.nl, via het boekingsformulier.

(Foto: Flickr / Sandeep Singh Thukral)

Lees ook…

Aardwarmteonderzoek in Nieuw-West

Back To Top
Zoeken