skip to Main Content

Nieuwe jeugdbuurtkamer voor hele buurt

De Gemeente Investeert In De Lodewijk Van Deysselbuurt.

Jeugdbuurtkamer de Leeuw in de Lodewijk van Deysselbuurt start na de zomer met een programmering voor de hele buurt. Meerdere hulporganisaties zijn dan op één plek te vinden.

NIEUW-WEST – Na de zomer opent Jeugdbuurtkamer de Leeuw in de Lodewijk van Deysselbuurt. De Jeugdbuurtkamer is een plek waar verschillende maatschappelijke organisaties zich vestigen. Ook komt er in de buurtkamer een programmering voor de buurt. Organisaties die zich er vestigen zijn stichting IMD (maakt kwetsbare jongeren weerbaar); SAAAM (activiteiten voor vrouwen) en Unitefit (sportactiviteiten). Adam Laoikili, verantwoordelijk voor het beheer van het pand en de programmering: ,,Jeugdbuurtkamer De Leeuw is een ontmoetingsruimte voor jong en oud. Veel van onze programmering is gericht op jongeren uit de buurt, maar we staan ook klaar voor ouders en andere ouderen. Doordat we met meerdere organisaties samenwerken, kunnen we met onze netwerken iedereen met hulpvragen helpen. Zo komt er een inloopmiddag voor hulpvragen over schulden, opleiding, werk of stage. Verder gaan we twee keer per week groepsactiviteiten organiseren met voorlichting, een thema en daarna sporten.” De organisatie zijn op verschillende momenten aanwezig. Wanneer? Dat is te lezen op een groot scherm achter het raam.

Extra investeringen

De Lodewijk van Deysselbuurt is één van de negentien buurten in Nieuw-West waar de gemeente extra in investeert. Het extra geld wordt besteed aan woningen, zorg, ontmoetingsplekken, jongeren, de buurteconomie en de omgeving. Het doel is om van die wijken veilige en prettige plekken te maken waar bewoners zich thuis voelen. Naast de komst van het jongerencentrum zijn in de Van Deysselbuurt ook woningen en de buitenruimte toe aan vernieuwing. De komende tien jaar wordt de buurt verbeterd. Kijk voor meer informatie op deysselbuurt.nl.

(Foto: Wikimedia Commons / Cees Camel)

Lees ook…

Aardwarmteonderzoek in Nieuw-West

Back To Top
Zoeken