skip to Main Content

Verkeersonveiligheid De Gaard aangepakt

Verkeersonveiligheid De Gaard Aangepakt

De gemeente gaat de verkeersonveiligheid bij winkelcentrum de Gaard aanpakken. Er wordt begonnen met het doorvoeren van vijf maatregelen…

UTRECHT – Na vragen van het CDA en een petitie van omwonenden eind september, heeft de gemeente een plan gemaakt om iets te doen aan de verkeersonveiligheid bij winkelcentrum de Gaard. In de basis worden vijf maatregelen genomen en aan de hand van onderzoek wordt dan besloten of meer maatregelen noodzakelijk zijn.

Welke acties nu op de agenda staan? De gemeente gaat bloembakken plaatsen in de buitenbocht van de hoek Cohen- en Valetonlaan, deze moeten voetgangers genoeg ruimte bieden om het trottoir op te gaan. Ook komt er een gedeeltelijk parkeerverbod en stijgt het aantal parkeerverwijsborden op het parkeerterrein aan de Kapteynlaan.

Bussluis
De gemeente realiseert fietsparkeerplaatsen en plaatst objecten in de bussluis. Auto’s mogen namelijk geen gebruik maken van deze sluis, maar dit blijkt toch veelvuldig te gebeuren. Omwonenden hadden zelf ook enkele maatregelen bedacht om de onveiligheid tegen te gaan, maar deze worden onderzocht, maar zijn vooralsnog niet meegenomen in de plannen.

Back To Top
×Close search
Zoeken