skip to Main Content

Nijntje museum opent op nieuwe locatie

Nijntje Museum Wordt Verbouwd.

Het nijntje museum gaat de deuren aan de Oudegracht snel openen. Het museum gaat tijdelijk in een ander pand zitten, zodat het museumgebouw uitgebreid kan worden…

UTRECHT – Op 12 november opent het nijntje museum tijdelijk zijn deuren in de voormalige bibliotheek op de Oudegracht. De reden van de tijdelijke verhuizing is het enorme aantal bezoekers. Uitbreiding van het museumpand in de Agnietenstraat is hard nodig. Aan het museum worden verschillende themaruimtes, een café en een theaterruimte toegevoegd. De verbouwing van de vertrouwde vestiging duurt zeker tot de zomer van 2022. Zakelijk directeur Marco Grob: ,,Na vijf jaar is er nog veel belangstelling voor de wereld van nijntje en haar vriendjes. Ik ben blij dat we in de voormalige bibliotheek een zeer toepasselijke en geschikte locatie hebben gevonden om in deze behoefte te kunnen blijven voorzien, ook tijdens de verbouwing. We verwachten dat het museum bijdraagt aan de aantrekkingskracht van de binnenstad. Het is mooi dat ondernemers en culturele instellingen elkaar kunnen versterken, zeker na de coronacrisis.”

Rijksmonument

Wethouder Eelco Eerenberg vertelde eerder de verhuizing naar het tijdelijke onderkomen: ,,Het is prachtig om te zien hoe dingen soms samen kunnen komen. Als gemeente hebben we een Rijksmonument, dat iedere Utrechter kent, op een unieke centrale locatie waar wij een huurder voor zochten. Het liefst één die een maatschappelijke impuls aan de binnenstad kon geven. Tegelijkertijd zochten nijntje en haar vriendjes een tijdelijk nieuw onderkomen, omdat hun eigen museum verbouwd wordt. Een win-win situatie met een prachtig Utrechts sausje eroverheen.”

(Foto: Citynieuws / Jardo Louw)

Lees ook…

Student met kunstwerk in UMC Utrecht

Back To Top
Zoeken