skip to Main Content

Fort van de Verbeelding wint Toegankelijkheidsprijs

Fort Van De Verbeelding Maakt Het Spelen Van Muziekinstrumenten Voor Iedereen Toegankelijk.

Het Fort van de Verbeelding ging er dit jaar met de Toegankelijkheidsprijs vandoor. Ook Sportspeeltuin Abstede en Team Hofplannen Gerrit Rietveldhof ontvingen een prijs.

UTRECHT – De gemeente Utrecht reikt sinds 2015 jaarlijks de Toegankelijkheidsprijs uit. Deze prijs is bedoeld voor organisaties en ondernemingen die maken dat Utrecht een stad is waar iedereen zich welkom voelt. De prijs wordt uitgereikt omdat Utrecht een stad wil zijn waar iedereen welkom is en toegankelijk is. Er zijn drie geldprijzen te vergeven van respectievelijk €3.000, €2.000 en €1.000. De eerste prijs ging dit jaar naar het Fort van de Verbeelding, een organisatie die iedereen in de gelegenheid stelt om muziek te maken. Fort van de Verbeelding organiseert onder andere de BuurtBands. Dat is een groot, divers, vrolijk en toegankelijk muziekparticipatieproject in Overvecht, Oudwijk, Ondiep en Leidsche Rijn voor iedereen boven de zestien jaar. De geldprijs gaat naar één of meer van deze BuurtBands.

Zo eenvoudig!

Wethouder Maarten van Ooijen van Zorg en Welzijn reikte de prijs uit: ,,Fort van de Verbeelding kreeg met hun laagdrempelige orkesten met zelfontworpen Fort-instrumenten de meeste publieksstemmen. Zij zorgen voor plezier en contact tussen mensen en zijn een mooi voorbeeld van hoe eenvoudig het kan zijn om toegankelijk te zijn voor iedereen.” Fort van de Verbeelding kreeg, naast het geldbedrag, ook een wisseltrofee.

Dikke duim!

Sportspeeltuin Abstede behaalde de tweede plek met een aangelegd sportcircuit dat ook toegankelijk is voor kinderen met een beperking. Team Hofplannen Gerrit Rietveldhof werd derde met de plaatsing van een rolstoeltoegankelijke picknicktafel bij het hof. Het team is een initiatiefgroep van bewoners van het Gerrit Rietveldhof. De wethouder: ,,Er kan natuurlijk maar één winnaar zijn, maar van mij krijgen alle genomineerden én alle stemmers een dikke duim!”

(Foto: Flickr / Woodleywonderworks)

Lees ook…

Bio-super Ekoplaza opent nieuwe winkel

Back To Top
Zoeken