skip to Main Content

Zuilense Vecht wonen in een ‘groene buffer’

Zuilense Vecht Wonen In Een ‘groene Buffer’

De gemeente wil jouw mening weten over de Zuilense Vecht. Maar als jij jouw stem wilt laten horen, moet je wel snel zijn!

UTRECHT – Wie zijn mening over de herontwikkeling van de Zuilense Vecht wil geven, moet zich haasten. Op 9 december verstrijkt de datum waarop dat kan. De Zuilense Vecht moet een gebied gaan vormen dat zowel als groene buffer en als verbinding tussen de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht moet dienen. In de plannen voor dit gebied zijn ongeveer 430 duurzame woningen en voorzieningen voor onderwijs en recreatie meegenomen. De woningen worden divers gebouwd. Aan de Utrechtse kant van het bebouwde gebied zal het gaan om circa 35 procent sociale huurwoningen, 25 procent middeldure huur en 40 procent vrijesector. De verdeling aan de kant van de Stichtse Vecht gaat er iets anders uitzien, daar wordt het 30 procent sociale woningbouw, 14 procent ‘betaalbare koop’ en 56 procent vrije sector. Wethouder Klaas Verschuure van ruimtelijke ordening is verheugd: ,,In de plannen is veel aandacht voor duurzaamheid; daarbij gaat het om energie, materiaalgebruik, ecologie, water en groen”.

Verloop
Zodra de reactietermijn is verstreken, gaan de beide gemeenteraden halverwege 2021 een besluit nemen over de plannen die dan voorliggen. Na akkoord worden deze verder uitgewerkt. Meer over de plannen en hoe je erop kan reageren, vind je op zuilensevecht.nl. Wethouder Hette Veneklaas van de Stichtse vecht hoopt in elk geval op veel reacties: ,,Moet er nog wat worden aangepast? Laat het ons gerust weten. Zo maken we samen het plan”.

(Foto: Het Utrechts Archief)
Back To Top
×Close search
Zoeken