skip to Main Content

Kytopia heeft eindelijk nieuwe locatie in Utrecht

Even vreesden ze het ergste, de mannen en vrouwen van muziekcollectief Kytopia. Nu ze een plekje hebben gekregen in de Werkspoorfabriek, halen ze opgelucht adem.

UTRECHT – Aan het begin van dit jaar leek het doek te zijn gevallen voor muziekcollectief Kytopia. Niet vanwege onwil of gebrek aan geld, maar door het gebrek aan een goede ruimte. Gezien de vele eisen waar het pand aan moet voldoen, bleek een geschikt onderkomen zeer moeilijk te vinden.

Ondanks dat ook de gemeente haar best deed om Kytopia aan een nieuw pand te helpen. In het tienjarig bestaan van het collectief was de groep al in drie verschillende locaties gehuisvest. Uiteindelijk is er toch een plek gevonden, namelijk in de Werkspoorfabriek. Initiatiefnemer van het collectief, Colin Benders, reageert verheugd op Twitter. ,,Ik kan haast niet geloven dat het echt rond is. Durf het ook nog niet te vieren, eigenlijk. Zodra ik de sleutel heb, haal ik dat wel weer in.”

Jaarlijkse bijdrage
In het pand is plek voor in totaal zes studio’s, waarvan er vier voor rekening van Benders en consorten. De andere twee worden verhuurd aan partijen die er langere of kortere tijd willen zitten. Voor de gemeente smaakt dit naar meer. ,,We zien dit als een mooie eerste stap en het zou mooi zijn als we op deze manier ervaring kunnen opdoen met het realiseren van ruimte voor muzikanten in de stad”, zo meldt de burgemeester in de brief aan de raad.

Het bedrag waarmee Kytopia in de beginfase van dit plan is geholpen, is omgezet naar een jaarlijkse bijdrage voor de komende vier jaar. Dit is bedoeld om een bijdrage te kunnen leveren aan de realisatie van soortgelijke initiatieven.

Back To Top
Zoeken