skip to Main Content

Verbreding Amelisweerd uitgesteld

Verbreding Amelisweerd Uitgesteld

Wordt de ring A12/A27 nu wel of niet uitgebreid ten koste van de Amelisweerd? Het volgende kabinet moet de knoop doorhakken. Leidt dit uitstel tot afstel?

UTRECHT – De verbreding van de ring A12/A27 houdt de gemoederen in en om de stad al een tijd bezig. Vooral de bomenkap van een deel van bos Amelisweerd ligt gevoelig. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) zet de verbreding van de snelweg graag door, maar de Tweede Kamer heeft het onderwerp ‘controversieel’ verklaard. Dit betekent dat het kabinet dit onderwerp niet meer mag behandelen, nu het demissionair is. Een volgend kabinet zal zich erover buigen. Er was de afgelopen jaren veel verzet tegen het plan om een deel van de Amelisweerd te kappen. Zo vertelde musicalster Antje Monteiro onlangs in CITY: ,,Er is al een heel stuk opgeofferd voor de snelweg in de jaren ’80, en ik vind het gewoon bizar dat ze nu weer een gedeelte willen kappen”. Zij nam ook deel aan één van de demonstraties tegen de kap van Amelisweerd. De actievoerders staan overigens niet alleen. Ze vinden ook steun in de gemeenteraad en in de provincie.

Drastisch minder
De minister wil de verbreding van de weg, omdat de wegen rondom Utrecht doorgaans zeer druk zijn. Door de weg te verbreden moet het aantal files drastisch minder worden. De kwestie omtrent de verbreding van de weg speelt al sinds 2005.

Back To Top
×Close search
Zoeken