skip to Main Content

Festival de Parade krijgt steun van gemeente!

Helaas Moeten We Al Enkele Jaren Dit Festival Van De Parade Missen…

Theaterfestival de Parade krijgt financiële steun van de gemeente. De organisatoren hopen met dit geld dit jaar weer een Paradefestival neer te kunnen zetten, met of zonder maatregelen…

UTRECHT – Het theaterfestival de Parade heeft ernstig te lijden onder de coronacrisis. Het Paradefestival in 2020 kon niet doorgaan, wel zijn er toen alternatieven bedacht. De Parade komt niet in aanmerking voor de steunmaatregelen voor culturele instellingen. Eerder, mei vorig jaar, kreeg de organisatie daarom van de gemeente al €150.000 aan steun. Dit bleek niet genoeg. ,,Onze weestandreserve is niet voldoende om alle voorbereidingskosten voor het festival van vorig jaar én een nieuw festival komende zomer te kunnen bekostigen”, aldus Eefje Colsen van de Parade. Daarom klopten de organisatoren opnieuw aan bij de gemeenten waar zij langskomen. Behalve Utrecht, waar al snel in de buidel werd getast, zijn dat onder andere Amsterdam en Den Haag.

Bekende Paradesfeer

Colsen: ,,Dat Utrecht als eerste over de brug is gekomen is voor ons heel fijn en geeft ons ook een erg welkom gevoel in deze stad”. Met de andere steden zijn zij nog in gesprek. Als ook die over de brug komen, wil de organisatie deze zomer een Parade op te zetten in Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. ‘Met of zonder maatregelen, groot- of klein, maar sowieso met de bekende Paradesfeer zoals jullie van ons gewend zijn’, zo klinkt het.

(Foto: Theaterfestival de Parade / Erik van ’t Hof)
Back To Top
Zoeken