skip to Main Content

Uber gaat om: minimumleeftijd chauffeurs omhoog

Na ongelukken in onder meer Nieuw-West neemt taxi-dienst Uber maatregelen. Chauffeurs moeten rijervaring hebben en minimaal 21 zijn.

NIEUW-WEST – Na twee dodelijke ongelukken in Nieuw-West, een op de A9 en op de kruising van de Poeldijkstraat met de Heemstedestraat, heeft Uber onlangs de minimumleeftijd van de chauffeurs verhoogd. Ook moeten chauffeurs minimaal een jaar rijervaring hebben, alvorens ze mogen fungeren als taxichauffeur. In totaal vielen er eind vorig jaar, begin dit jaar vier doden met ongelukken waarbij een Uber was betrokken. Bij het ongeluk op de A9 ging het om een vader en dochter die met pech langs de weg stonden en geschept werden door de chauffeur die onder invloed was van cannabis. Bij het ongeluk op de Poeldijkstraat, werd om vier uur ‘s nachts een 24-jarige vrouw op de fiets geschept door een Uber. De chauffeur werd nadien opgepakt.

Spraaktechnologie

Of de maatregel ongelukken gaat voorkomen, is nog maar de vraag. De chauffeur die de vrouw in de Heemstedestraat/Poeldijkstraat aanreed, was 21 jaar. Uber zegt te werken aan spraaktechnologie waarbij de chauffeurs onder het rijden hun telefoon niet meer hoeven te bedienen. Veilig Verkeer Nederland sprak over Uberchauffeurs als kamikazepiloten. De gemeente is blij met de maatregelen, maar vindt ook dat dit een eerste stap is.

Back To Top
Zoeken