skip to Main Content

Abdelhamid Amsterdammer van het Jaar

De overtuigende winnaar van de titel Amsterdammer van het Jaar is Abdelhamid Idrissi (29). Hij is de oprichter van Studiezalen, een project voor kinderen en jongeren.

NIEUW-WEST – Abdelhamid Idrissi kreeg bijna een derde van het totaal aantal stemmen voor de titel Amsterdammer van het Jaar. Duidelijk geëmotioneerd nam hij de prijs, waar €1500 aan is verbonden, in ontvangst uit handen van burgemeester Halsema. Bij de uitreiking bleek dat op de cheque zijn achternaam verkeerd gespeld stond. Dat mocht de pret niet drukken. Na de uitreiking zei Idrissi zich ‘trots’ te voelen en het belangrijk te vinden dat het licht niet alleen op hem schijnt, maar ook op alle kwetsbare jongeren die hij helpt. ,,We hebben jarenlang gebouwd en het is fijn dat we nu goed worden gezien. Daar ben ik supergelukkig mee.” Idrissi is oprichter van studiezalen waar jongeren uit Nieuw-West en Noord in alle rust kunnen leren voor school. Inmiddels zijn er 24 van deze studiezalen waar wekelijks zo’n zeshonderd jongeren komen. Volgens Idrissi krijgen heel veel kinderen niet de warmte en veiligheid die hij thuis heeft ervaren. Hij komt weliswaar niet uit een nest waar studeren normaal was, maar aan liefde en aandacht kwam hij niets tekort.

Persoonlijke doelen

In de studiezalen vinden de kinderen en jongeren veiligheid rust en gezelligheid om gemotiveerd te werken aan persoonlijke doelen. Naast leren, blijkt werken aan zelfvertrouwen en bijvoorbeeld hulp bij pesten soms nóg belangrijker. Idrissi wordt onder meer ondersteund door de overheid en door het Shell Scholarship Programme. De nominatie voor Amsterdammer van het Jaar kwam trouwens als een volslagen verrassing.

Back To Top
Zoeken