skip to Main Content

Tony breidt uit naar Zaandam 

In gebouw De Vrede in  Zaandam bouwt Tony’s Chocolonely een heuse ‘chocoladebeleving’. 

Tony Chocolonely zit weliswaar op het Westergasterrein, maar het chocolademerk had al jaren plannen voor een ‘experience’ met een knipoog naar het bekende boek van Roald Dahl. Eerst zou die fabriek misschien wel in de kolencentrale van Nuon komen, als die zou gaan sluiten. Het chocolademerk was bereid voor dit initiatief een miljoen euro vrij te maken, als de gemeente dat ook zou doen. 

Maar het gaat toch allemaal anders. De centrale gaat weliswaar dicht, maar de chocoladefabriek komt elders te staan. Directeur Hendrik-Jan Beltman heeft zijn handtekening gezet onder het koopcontract van gebouw De Vrede in de Achtsluispolder in Zaandam. In deze voormalige stoommeelfabriek zal de chocoladebeleving dan ook echt gaan verrijzen. 

Notitieboekjes
Drie jaar geleden opende Tony’s Chocolonely een eigen winkel op het Westergasterrein. De producent van ’eerlijke’ chocolade is onder het kantoor aan de Polonceaukade chocoladerepen gaan verkopen, maar ook andere zaken als Tony’s tassen, T-shirts en notitieboekjes. Dat het assortiment werd uitgebreid met merchandise kwam doordat enthousiaste mensen steeds vaker bij het kantoor aanbelden voor een kijkje bij het reilen en zeilen van hun favoriete chocolademerk. 

Back To Top
Zoeken