skip to Main Content

Toiletjuffrouw onthult wc-geheimen

Toiletjuffrouw Onthult Wc-geheimen

Toiletjuffrouw Marin Hondebrink werk op Hoog Catharijne. Ze deelt haar ervaringen met klanten en opmerkelijke gebeurtenissen in een boek.

UTRECHT – Leuk om op het toilet te leggen? Het boek ‘Artist as a toilet attendant’ beschrijft de ervaringen van toiletjuffrouw Marin Hondebrink. Zij werkt in Hoog Catharijne en maakt de gekste dingen mee. Van poep in het urinoir tot rode wijn tegen de muur, Hondebrink heeft het allemaal meegemaakt. Ze besloot haar wc-avonturen op de sociale media te delen. Zes jaar lang heeft zij materiaal geplaatst en daar is dus nu een boek voortgekomen. Het boek is voor de toiletjuffrouw niet alleen leuk. Ook hoopt ze wat meer respect te creëren voor het werk dat zij en haar collega’s doen. ,,Ik zie dagelijks honderden mensen. Maar sommigen kijken me niet eens aan, zeggen geen gedag, of willen niet betalen”, zo vertelde ze eerder.

Installaties van maandverband
Naast haar werk als toiletjuffrouw, is Hondebrink ook kunstenaar. Maar daar kan zij niet van leven. Wel verwerkt ze haar ervaringen in haar kunstwerken. Zo maakt ze bijvoorbeeld installaties van maandverband of tampons. Ze heeft ‘Artist as a toilet attendant’ gemaakt samen met Bas Fontein, haar oud-docent van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Het boek kost €15.

(Foto: FLICKR / Pam)
Back To Top
×Close search
Zoeken