skip to Main Content

Een nieuw thuis voor 114 mensen!

Een Nieuw Thuis Voor 114 Mensen!

Een fantastisch initiatief! De gemeente en de Tussenvoorziening slaan de handen ineen om 114 dak- en thuislozen weer van een dak boven hun hoofd te voorzien.

UTRECHT – De gemeente en de Tussenvoorziening hebben een overeenkomst getekend voor project ’Living Lab, eerst een (t)huis’. Dit zijn afspraken om dak- en thuislozen eerst aan onderdak te helpen en hen daarna te begeleiden. Er is besloten dat 114 woningen deel gaan uitmaken van dat project, waarvan het overgrote deel in Leidsche Rijn staat. Het idee is mensen met problemen eerst een huis te bieden zodat ze een stabiele situatie hebben en van daaruit verder te begeleiden. ,,Met deze stap realiseren we een thuis voor daklozen die in de opvangvoorzieningen wachten op een woning”, aldus Maarten van Ooijen, wethouder Maatschappelijke opvang en Beschermd Wonen. De Tussenvoorziening gaat de begeleiding van de eerste lichting bewoners regelen.

Eigen plek

De gemeente is overigens niet de enige die zich inzet voor deze groep. De U16 heeft besloten meer te gaan doen om mensen uit de maatschappelijke opvang en ‘beschermd wonen’ een eigen plek te geven. De U16 is een samenwerkingsververband van zestien gemeenten, waarvan Utrecht de grootste is en een centrale rol in heeft. Regionaal moeten er zeshonderd woningen voor de doelgroep komen, 385 ervan komen in Utrecht. Er gaan fikse kosten mee gemoeid, maar de regio staat er niet alleen voor. ,,Ik ben er trots op dat het Rijk Utrecht dit voorjaar 22,4 miljoen euro heeft toegekend om dakloosheid in de stad en regio fors terug te dringen”, aldus Maarten van Ooijen.

(Foto 1: Gemeente Utrecht)
Back To Top
×Close search
Zoeken