skip to Main Content

Tilburg krijgt eindelijk stationspiano

Tilburg Heeft Straks Een Prachtige, Nieuwe Stationspiano.

Amsterdam, Breda en Eindhoven hadden er al één: een stationspiano waarop iedereen mag spelen. Na negen jaar strijd krijgt Tilburg er nu ook één.

TILBURG – Facebookpagina ‘Piano op Tilburg Centraal’ kon eindelijk verheugd melden dat er een piano komt in de stationshal. ‘Wat een fantastisch nieuws! Om eerlijk te zijn hadden wij de hoop een klein beetje opgegeven, maar gelukkig is de NS bijgedraaid en komt er toch eindelijk die prachtige piano op het station!’. Hiermee plaatst Tilburg zich in het rijtje van steden als Amsterdam, Breda en Eindhoven. Maar wat een strijd is het geweest! Negen jaar heeft het geduurd om het instrument naar Tilburg te halen. Raadsleden Bea Mieris (PvdA) en Ton Gimbrere. (CDA) hebben zich er jaren hard voor gemaakt. Het instrument is niet gratis. Behalve de gemeente leveren Citymarketing, het Tivolifonds, het Spiegelglasfonds en het Lindeboomgenootschap een bijdrage.

Spoorwegmuseum

Wie staat te popelen om de toetsen van de stationspiano te beroeren, moet nog even  geduld hebben. Er is besloten om de piano pas na de coronacrisis te plaatsen. Dit om te voorkomen dat er groepsvorming rond de piano komt. Tijdens de avondklokrellen werd de stationspiano die in station Eindhoven Centraal stond, door relschoppers vernield. Het instrument werd overgebracht naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Waar het in de toekomst deel gaat uitmaken van een expositie over de coronacrisis.

Back To Top
Zoeken