skip to Main Content

Stadskantine stopt ermee

Het populaire zelfbedieningsrestaurant De Stadskantine is eind januari dichtgegaan. Bewoners missen de plek in de Van Woustraat waar ze voordelig konden eten.

ZUID – Met een briefje op de deur met de tekst ‘Ja echt, we zijn dicht en gaan het pand verlaten’, valt het doek voor de Stadskantine, oftewel nu de ‘Datwas Kantine’. De eigenaren hullen zich in stilzwijgen over de reden waarom het restaurant moet stoppen. De Stadskantine was een populair etablissement voor een goedkope maar gezonde maaltijd. Klanten werden niet bediend, maar konden aan de balie hun eten bestellen en het als het klaar was het daar komen ophalen. Afruimen gebeurde ook niet. Klanten moesten zelf – net als bij een fastfoodrestaurant – hun spullen weer opruimen. Een andere mogelijkheid was eten bestellen voor thuis.

Goed concept

De Stadskantine was vanwege de gratis wifi en vriendelijk prijzen een favoriete plek onder zzp’ers en studenten. Dat is volgens een bezoeker van de facebookpagina van de kantine ook de reden waarom de zaak het niet heeft gered. ,,Ik zag het helaas wel gebeuren. Het concept was zeker goed. Een leuke vooral gezellige plek voor de Amsterdammers om betaalbaar te eten wat de pot schaft. Met enkel studenten achter hun iMac die de gehele dag aan hun scriptie werken op een enkel kopje koffie kun je de huur niet betalen.” Het restaurant is eind januari dichtgegaan. Wat er nu in het pand komt, is niet bekend.

Back To Top
Zoeken