skip to Main Content

Sportdag Golden Sports 

Sportdag Golden Sports 

In het Olympisch Stadion trainen op 18 juni de 55-plussers van Golden Sports. Er is ook een lezing. 

Elk jaar organiseert Golden Sports samen met NL Cares en Combiwel een sportdag voor 55-plussers. Dit jaar is die op 18 juni in het Olympisch Stadion. Na een warming-up van Olga Commandeur worden vier keer een kwartier lang kleine groepen begeleid door een professionele trainer.

Weinig variatie
Daarna kunnen deelnemers een lezing bijwonen over leefstijl en hart- en vaatziekten en genieten van een hapje en een drankje. Deelname is gratis en iedereen van 55 jaar of ouder is welkom. Golden Sports is opgezet door Reinier van Dantzig en Leonie Everts die elkaar nog kennen van hun studie fysiotherapie. Samen kwamen ze tot de conclusie dat eenzaamheid onder ouderen toeneemt en dat ouderen te weinig bewegen. Daarbij zagen ze ook dat er weinig variatie is in het sportaanbod voor ouderen: alleen gymnastiek of sporten in een sportschool.

Strippenkaart
Van Dantzig en Everts zagen in het Vondelpark veel jongeren, zwangere vrouwen en kleine kinderen sporten maar weinig ouderen. Zo kwamen ze op het idee van Golden Sports: lekker buiten sporten en bewegen voor 55-plussers met buurtgenoten. De eerste vestiging op het Olympiaplein en bleek een groot succes. Tussen 2014 en 2018 zijn 18 locaties van GoldenSports in Amsterdam, Helmond, Utrecht en Vlaardingen opgezet. In Zuid traint Golden Sports nog steeds op het Olympiaplein, op woensdag en op maandag van 10.30 tot 11.30 uur. Meedoen kost de eerste keer €1,- en daarna €5,-. Het is ook mogelijk een strippenkaart te kopen. Wie naar de sportdag in het Olympisch Stadion wil komen, moet zich van tevoren wel aanmelden via sportdag@goldensports.nl. Wie mee wil doen aan de reguliere trainingen, kijkt even op goldensports.nl voor een aanmeldingsformulier. Dit moeten deelnemers de eerste keer meenemen. De begeleiders vinden het fijn als deelnemers een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken