skip to Main Content

Stadsbestuur gaat de buurt in 

Stadsbestuur Gaat De Buurt In 

Stadsdeel Zuid gaat in gesprek met bewoners en ondernemers. Ze komen daarvoor naar de burgers toe. 

Van 15 tot en met 20 juni gaan de ambtenaren en bestuurders de wijken in om te praten over zaken die spelen in de buurt of het stadsdeel. Er zijn tijdens die gehele week in de buurten van Zuid activiteiten waar bewoners en ondernemers aan mee kunnen doen. Ook zijn er verschillende gelegenheden waar belanghebbenden langs kunnen komen. 

Aansluiting 
De ambtenaren en bestuurders willen het hebben over wat er allemaal gebeurt in de buurten om tot verbetering. Hierbij zoekt het stadsdeel aansluiting bij wat er al wordt georganiseerd. De opbrengsten van de Week van Zuid zien de bewoners terug in de gebiedsplannen voor 2020. De gebieden zijn: Buitenveldert/Zuidas, De Pijp/Rivierenbuurt, Oud-Zuid. Het stadsdeel heeft hiervoor drie werklocaties ingericht: Het huis van de Wijk De Pijp aan de Tweede van der Helststraat, Huize Lydia aan het Roelof Hartplein en Huis van de Wijk Buitenveldert aan de A.J. Ernststraat. 

Op bezoek 
Tijdens de Week van Zuid zijn er ook steeds verschillende activiteiten op straat of op locaties. De ambtenaren en bestuurders gaan tevens op bezoek bij activiteiten van anderen. Meer informatie over de Week van Zuid én het programma is binnenkort te zien op www.amsterdam.nl/zuid. Het stadsloket is in de Week van Zuid overigens gewoon open voor zaken als paspoorten en andere aanvragen. 

Back To Top
×Close search
Zoeken