skip to Main Content

Schone Pijp wil duidelijkheid

In een brandbrief aan de wethouder pleiten bewoners van De Pijp voor geld. Ze willen namelijk dat het coördinatiewerk voor het schoonhouden van de buurt doorgaat.

ZUID – Werkgroep De Schone Pijp heeft een brief gestuurd aan wethouder Rutger Groot Wassink over de onduidelijkheid van de rol van Wijkcentrum de Pijp. Het wijkcentrum coördineert de werkzaamheden van ondernemers en bewoners van de buurt om die schoon te houden. ,,De Schone Pijp heeft de afgelopen jaren heel duidelijk gemaakt dat de buurt door samen te werken echt wat kan bereiken. Wel is het zo dat De Schone Pijp niet zonder de coördinatie van Wijkcentrum De Pijp kan”, zo schrijven de Bewoners van De Pijp op facebook. De bewoners vinden dat er geld moet komen voor het Wijkcentrum om deze coördinatietaken te kunnen blijven uitvoeren. ,,Het Wijkcentrum kan niet gratis werken”, aldus de bewoners.  Ze zijn bang dat wanneer de buurt zich niet meer kan beroepen op het Wijkcentrum de geboekte winst snel verloren zal gaan. ,,De motivatie van de bewoners zakt dan onder Nieuw Amsterdams Peil.”

Actieplan
Het is volgens deze bewoners ‘ontzettend onzeker’ hoe de toekomst eruit zal zien en in hoeverre het initiatieven van bewoners en ondernemer nog kan ondersteunen. Ze hebben begrip voor dat een nieuw college nieuw beleid moet uitwerken. ,,Maar de tijd dringt.” Wat de wethouder heeft geantwoord, was nog niet bekend bij het maken van deze City. Geld of geen geld, De Schone Pijp presenteert op 17 januari wel een actieplan.

 

 

 

Back To Top
Zoeken