skip to Main Content

Fotograaf maakt Nachtwacht

Wie lijkt er op Rembrandt? En wie op diens opdrachtgever, Frans Bannick Cocq? Look-a-likes worden verzocht zich te melden bij fotograaf Julius Rooymans.

ZUID – Fotograaf Julius Rooymans wil een reconstructie maken van De Nachtwacht en zoekt dubbelgangers van de personen die op het wereldberoemde schilderij staan afgebeeld. Op zijn website zijn de gezichten waarvoor hij nog look-a-likes zoekt uitgelicht. Ook wil hij iemand die op Rembrandt zelf lijkt op de foto zetten. Hiermee wil Rooymans een beeld maken waarop je ziet dat de schilder aan het werk is, zo vertelde hij aan Het Parool. Met name voor Frans Bannick Cocq, Rembrandt en het enige meisje op het schilderij zijn nog geen dubbelgangers gevonden. Het project heet Rembrandt 360. Woe geïnteresseerd is kan zich melden bij de fotograaf, via juliusrooymans.nl. Niet alleen Rooymans, maar ook het Rijksmuseum houdt zich intensief bezig met Rembrandt. Komend jaar is er een Rembrandtjaar omdat het dan 350 jaar geleden is dat de schilder stierf. In het museum zullen vanaf 15 februari tot juni alle Rembrandts hangen die het in huis heeft.

Stadsarchief
Uiteraard besteden ook het Rembrandthuis en het Stadsarchief aandacht aan de schilder. In het stadsarchief kunnen privédocumenten van de schilder bekeken en gelezen worden.

Beeld: Rijksmuseum

Back To Top
Zoeken