skip to Main Content

Politie belemmerd bij reanimatie

Nadat een 77-jarige man onwel was geworden in de tram, begonnen omstanders te filmen. De politie maakt zich daar boos over.

ZUID – De politie in De Pijp is ontstemd over omstanders die agenten belemmerden in hun werk, zo laat ze weten op de eigen facebookpagina. Agenten werden opgeroepen nadat een persoon onwel was geworden in tram 24 in de Ferdinand Bolstraat. Een hondengeleider was snel ter plaatse en begon met het reanimeren van het 77-jarige slachtoffer, wiens toestand snel achteruitging. Er ontstond paniek in de tram en de politie kon haar werk bijna niet doen. ,,Zoals dat helaas vaker gebeurt, hebben wij ons verbaasd over het aantal mensen dat stond te fotograferen en te filmen. Doordat deze mensen zo in hun foto- en filmwerkzaamheden opgingen, maakten zij ons het levensreddende werk bijna onmogelijk. Zelfs nadat wij mensen fysiek aan de kant hadden geduwd, namen anderen snel weer die plekken in.”

Na reanimatie…

De politie hoopt dat naar aanleiding van dit bericht dat toeschouwers zich bedenken hoe het zou zijn als een van hun naasten op deze manier gefilmd zou worden en dat omstanders zich beseffen dat door het filmen het werk van hulpverleners bijna onmogelijk wordt. Overigens kon het slachtoffer na de reanimatie door de agent en de hulp van een arts met polsslag naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

Back To Top
Zoeken