skip to Main Content

Taproom primeur voor De Pijp

Taproom Primeur Voor De Pijp

In De Pijp kunnen liefhebbers nu aan het Californische bier in Lagunitas. Het is een gezellige zaak waar straks wekelijks live muziek is. Lagunitas zoekt nog muzikanten.

ZUID – De Amerikaanse brouwer Lagunitas is aan de Eerste van der Helsstraat in De Pijp zijn eerste Europese ‘taproom’ begonnen. Niet alleen kunnen gasten hier Lagunitas biertjes drinken, er zijn ook wekelijks allerlei activiteiten. Denk aan een Jukebox Bingo, Pupquizzen en Yoga. Vooral dat laatste kan tot de verbeelding spreken. Ook is er elke woensdag live muziek. Muzikanten die hier willen optreden, kunnen zich aanmelden. Daarnaast wil het café gezelschapspellen en evenementen voor goede doelen gaan organiseren. Lagunitas is een brouwerij uit Petaluma in Californië die al IPA’s brouwde voordat het hip werd. De brouwerij heeft ook cafés in Seattle en Chicago. Voor Amsterdam haalden horecaondernemers Reinout Ezinga en Sikko de Jong Lagunitas naar De Pijp.

Retro interieur

Ezinga en De Jong hebben ook de cafés Bar Baarsch in De Baarsjes en Café Vrijdag aan de Amsteldijk. Op de kaart van het café staan behalve bier ook gerechten uit de VS en uit Nederland. Denk aan milkshakes en dirty fries, oftewel patat met allerlei verschillende sauzen. Ook zullen bij Lagunitas allerlei soorten kaas en worst worden geserveerd, afkomstig van de naastgelegen Albert Cuyp. Het interieur van het café doet retro aan en voelt als een huiskamer. met veel kleur en retro, freaky elementen, waaronder de backbar gemaakt van kabinetten en de klassieke Arcade speelkast.

Back To Top
×Close search
Zoeken