skip to Main Content

‘Obesitas-kliniek’ in Gasthuis is topklinische zorgfunctie!

Het Bariatrisch Centrum Van Het Spaarne Gasthuis Heeft Een Topklinische Zorgfunctie.

Het was tijd voor taart in de ‘Obesitas-kliniek’ in het Spaarne Gasthuis. Vanwege de excellente zorg, onderzoek en opleiding kreeg deze afdeling het predikaat topklinische zorgfunctie.

HAARLEM – De ‘Obesitas-kliniek’ – officieel ‘bariatrisch centrum’ – van het Spaarne Gasthuis is beoordeeld als ‘topklinische zorgfunctie’ door de STZ (de vereniging van topklinische ziekenhuizen die samen werken aan betere patiëntenzorg). De afdeling bariatrie houdt zich bezig met de oorzaken, preventie en behandeling van obesitas. Door middel van diëten, gedragstherapie of chirurgie wordt gewerkt aan gewichtsafname bij patiënten met ernstig overgewicht. Zo worden onder andere maagverkleiningen uitgevoerd. Maurits de Brauw, bariatrisch chirurg, is blij met deze erkenning. ,,Patiënten krijgen een bevestiging dat ze bij ons op het juiste adres zijn voor de behandeling van ernstig overgewicht. Onze aanpak is op de individuele patiënt gericht en alle benodigde zorg is onder één dak gebracht. Voor ons is dit keurmerk de beloning van ons jarenlange opgebouwde expertise”.

Complexe en bijzondere zorg

Het team van het bariatrisch centrum ook wetenschappelijk onderzoek uit. Volgens De Brauw is behandeling van een patiënt met ernstig overgewicht maatwerk: ,,Selectie, voorbereiding en begeleiding van de patiënt bepalen het succes van de behandeling van ernstig overgewicht”. Het topklinisch zorgregister van de STZ bevat 26 ziekenhuizen die complexe en bijzondere zorg leveren. Het Spaarne Gasthuis is daar één van. Met dit register wil de STZ hoogwaardige en bijzondere zorg zichtbaar maken en biedt informatie aan patiënten en doorverwijzers.

(Foto: City Nieuws / Jardo Louw)
Back To Top
Zoeken